Miért ajánjuk?

Karate az egyik legjobb egészség megóvó rendszer. Mint kondicionáló testmozgás, nagyfokú hajlékonyságot, gyorsan mobilizálható erőt alakít ki. A testi és szellemi erőnlét megszerzésének és megőrzésének kiváló eszköze. Jellegzetes, sokrétű gyakorlatanyaga dinamikus izommunkát követel, növeli a mozgékonyságot, fejleszti a mozgáskoordinációt. Korra és nemre való tekintet nélkül milliók űzik szabadban és teremben, társakkal, vagy egyedül. Japánban az általános iskoláktól az egyetemekig a testnevelés szerves része.

A karate kitartó gyakorlása kedvező hatással van fizikai és szellemi teljesítményünkre. Az edzéseken végzett mozgásformák az élet számos fontos területén hasznosnak bizonyulnak és hozzájárulnak a kiegyensúlyozott testi és lelki egészség megőrzéséhez.

A karate gyakorlása jótékony hatással van több létfontosságú szervünk működésére, hatással van. Megfelelő edzéssel minden szervrendszerben emelkedik a pozitív jótékony élettani hatás.

A küzdősportokban, így a karatéban is nagy jelentősége van a test és helyzetérzékelésnek, a gyors reagáló képességnek, a kifogástalan reflex kapcsolatoknak. A magas sportági mester szintű technikai tudás pedig csak komplex technikai, ­taktikai edzéseken keresztül mehet végbe. Ennek megfelelő szintű élettanilag tervezhető beállítása átgondolt részletes megtervezése nem könnyű de megoldható feladat a ma edzői számára.

Karate kedvező hatásai…

… a fizikumra

R

Izomrendszer

Kiváló aerob és állóképességet ad. 

R

Szív és érrendszer

Nő a szervek vérellátása, javul az oxigénfelvétel.

R

Izületek

Nő a hajlékonyság és az izületek mozgásterjedelme.

R

Idegrendszer

Javul a mozgáskoordináció, csökken a reakcióidő.

… és a szellemi fejlődésre.

R

Tanulási nehezségek

Diszlexiás, diszgráfiás gyerekeknél segít a megfelelő idegpályák kiépülésében.

R

Testtudat fejlődése

Létrehozza a helyes testséma kialakítását.

R

Koncentráció

Az edzések hatására javul az öszpontosító képessség.

R

Önfegyelem

Kialakul az önkontrol, a cselekedetek feletti mentális önfegyelem.

Várunk szeretettel az edzéseinken!

Érkelődés